2 Kasım 2014 Pazar

KAVURMA ETLİ , PİDE POĞAÇA












MALZEMELER
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta ( sarısı üzerine sürülecek )
  • 5-6 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ
  • 2 çorba kasesi dolusu kıyma ve et kavurması ( soğuk ve donmuş )
YAPILIŞI
  1. Derin bir kap içerisinde yoğurt ,zeytinyağı tuz ve yumurta akını elle karıştırınız.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan hamur elde ediniz.
  3. Hamuru 5 eşit parçaya ayırınız.Her bir beze portakal büyüklüğünde olacak
  4. Tezgaha biraz un serptikten sonra merdane ile uzun açınız.( poğaça inceliğinde )
  5. Ortasına kıyma ve kavurma malzemesini yaydıktan sonra uzun kenarlarını ortada birleştiriniz.
  6. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştiriniz.
  7. Üzerilerine fırça ile yumurta sarısını sürdükten sonra önceden 180 derece turbo ayarda  ısıtılan fırında 20 dakika ( üstleri kızarınca ) pişiriniz
  8. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dört parmak genişliğinde kesip servis yapabilirsiniz.
  9. Sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN
PÜF
Bu poğaça hamurundan patatesli,peynirli pideler hazırlayabilirsiniz

NOT
Sevgili takipçilerim.Antalya'dan İstanbul'a taşınırken buzdolabında kalan malzemeler ile yaptım.Kurban bayramı sonucu her evde önceden pişirilmiş kıyma ve kuşbaşı kavurmalarınızdan yapabilirsiniz.
Aslında ben küçük pidecikler yapacaktım.Mutfağı toplarken çok yorulduğum için büyük pideler yapabildim.Bize yolluk oldu.Bir hafta buzdolabında bayatlamadan saklayabilirsiniz.Yenileceği zaman oda sıcaklığında yarım saat bekletirseniz ısınmış olur.Sıcak isterseniz tavada ısıtabilirsiniz

2 yorum:

  1. Semihal harika görünüyor canım, Bafra pidesinden farkı ne bunun?

    YanıtlaSil
  2. Bu poğaça hamuruyla yapılıyor.Bafra pidesi mayalı hamurdan yapılıyor.Sen bunu yapabilirsin canım

    YanıtlaSil