25 Kasım 2014 Salı

KURU DOMATESLİ , ETLİ PİLAV






MALZEMELER

  • 1 su bardağı osmancık pirinci
  • 300 gr kuş başı dana eti
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 6 adet kuru domates kurusu ( sıcak suda bekletilecek )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
  1. Eti küçük parçalar şeklinde kesiniz.
  2. Düdüklü tencerede 2 su bardağı su ve biraz tuz ile 20 dakika pişiriniz
  3. Pirinci sıcak ve tuzlu suda 30 dakika bekletiniz( su, pirincin üzerini biraz geçmeli ) 
  4. Pilav tenceresinde yağı eritiniz ve arpa şehriyeyi içerisinde pembeleşene kadar kavurunuz
  5. Suyu süzülen pirinç ve pişmiş etler ile beraber domates kurularını da ekleyiniz.
  6. Tuzunu ve üzerine 1,5 su bardağı dolusu sıcak et suyunu da ekledikten sonra kısık ateş de 20 dakika pişiriniz.
  7. Demlenmesi için kalın bir mutfak havlusuna sarınız.
  8. Sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN
PÜF
Pirinç markasına göre su çeker.Siz mutlaka pirinci ,sıcak ve tuzlu suda bekletiniz.
NOT
Bu hafta 2 kere pişirdiğim pilav ana yemek gibi oldu.Yanında cacık ve haşlanmış sebze ile servis yaptım.
Sunumda ister kase içerisine aldığınız pilavı tabağa ters çevirerek yapabilir veya Büyük cam salata kasesinin dibine pilavdaki domatesleri yerleştirip,üzerine pilavı sıkıştırarak doldurunuz.Sonra servis tabağına ters çeviriniz.