10 Kasım 2014 Pazartesi

MANDALİNALI KEK




MALZEMELER
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet mandalina ( bir adetinin suyu ve kabuğu kullanılacak )
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tuzu
  • 1 paket vanilya
YAPILIŞI
  1. Büyük bir cam kapta yumurta ve şekeri çırpınız.
  2. İçerisine yoğurt,su , yağ ve bir adet mandalinanın suyunu ekleyip karıştırmaya devam ediniz.
  3. Elenmiş un , kabartma tuzu ,vanilya ve mandalinanın kabuğunu bir kapta karıştırdıktan sonra yavaş yavaş karıştırarak karışıma ekleyiniz.
  4. Yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen borcam veya kek kalıbına karışımı boşaltınız.
  5. Üzerine mandalina dilimlerini batırmadan sıralayınız.( mandalina dilimleri pişerken gömülecektir.)
  6. Önceden 170 derece ısıtılan fırında 10 dakika daha sonra 150 dereceye düşürülen fırında 20 dakika pişirilecektir.( siz piştiğini kürdan testi ile kontrol ediniz. )
  7. Sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN 
PÜF
Kek malzemeleri oda sıcaklığında bekletildikten sonra yapılırsa güzel kabarır.Fırında pişen keki ilk 20 dakika kapağını açmayınız.Açarsanız kekiniz sönecektir.
NOT
Bu malzemelerle değişik kekler yapabilirsiniz
.Güzel bir kek pişerken, ortası çatlayan kekdir.

1 yorum:

  1. Bende bu yazıyı okurken portakallı kek yiyordum :) tesadüfe bak.

    YanıtlaSil