21 Ocak 2015 Çarşamba

MANDALİNALI KURABİYE








 MALZEMELER

  • 2 adet mandalinanın kabuğunun rendesi ve suyu ( kokusunu beğendiğim için ben king mandalina kullandım)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1,5 su bardağı buğday unu
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 kahve fincanı dolusu mandalina suyu
  • 1 /2 paket kabartma tuzu
  • 1 paket vanilya
PUDİNG MALZEMESİ
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı dolusu mandalina suyu
YAPILIŞI
  1. Yağları ve şekeri ve yumurtayı elinizle krema haline gelene kadar karıştırınız
  2. İçerisine mandalina suyunu ve sirkeyi ekleyip karıştırmaya devam ediniz.
  3. Mısır unu,buğday unu,kabartma tuzu,vanilya ve rende mandalina kabuğunu ekleyip ele yapışmayan hamur elde ediniz.
  4. Hamuru streç flim sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendiriniz.
  5. Siz bu arada puding malzemelerini tavada katılaşana kadar pişirip soğutunuz
  6. Dinlenen kurabiye hamurundan ,cevizden biraz büyük parçalar alıp elinizle yuvarladıktan sonra toz şekere bulayınız
  7. Fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirilen, kurabiyelerin üzerine işaret parmağınızla bastırınız
  8. Önceden 170 derece ısıtılan fırında 15 dakika pişiriniz.
  9. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra üzerilerine çay kaşığı ile soğumuş puding koyunuz.
  10. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Kurabiyelere şekil vermeden mutlaka dinlendiriniz
NOT
Dün sabah ingilizce kursundaki arkadaşlarım için ilk defa  yaptığım mandalinalı kurabiye arkadaşlarım tarafından tadılmış ve beğeni almıştır.