20 Ocak 2015 Salı

TAVADA HAMSİ KIZARTMASI

Karadenizli olarak sık sık yaptığımız hamsinin,tabi ki en lezzetlisi tavasıdır.Mısır unu ile kızarttığım hamsinin yapılışını sizinle paylaşmak istedim









MALZEMELER

  • 1/2 kilo başları alınmış hamsi
  • 3 yemek kaşığı dolusu mısır unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
YAPILIŞI
  • Hamsileri kanı gidecek şekilde bol suda yıkadıktan sonra süzgeçe alınız.Ben çelik süzgeç kullanıyorum.Kolay yıkandığı ve balık kokusunu tutmadığı için
  • Balıkları tuzlayınız
  • Mısır ununa 1 çay kaşığının yarısı kadar tuz ekleyip karıştırınız
  • Yanmaz tavayı ocakda ısınız.İçerisine sonra yağ damlatıp ,ocağı kapatınız
  • Hamsileri mısır ununda  çevirinizki,her tarafı unlansın.
  • Kuyrukları ortada karın kısımları tek yöne bakacak şekilde sıkı sıkı sıralayınız.
  • Ocağın altını orta hararetde açıp 5 dakika kızartınız.Rengi pembe olana kadar. Sonra düz bir kapakla lavaboda çeviriniz ki her yer yağ olmasın
  • Diğer yüzünüde aynı şekilde kızartınız.
  • Servis tabağına alırken yine kapakla çevirerek kolay bir şekilde alınız.
  • Bol yeşil salata ile servis yapınız.
  • Afiyet olsun
PÜF
Birden fazla tava kızartması yapacaksanız.Her seferinde tavanın içerisini kağıt havlu ile temizleyiniz ki,mısır unu artıkları yanıp yeni hamsilere yapışıp tadını bozmasınlar
NOT
Hamsi kızartması lezzetli oluyor ama biraz ağır oluyor.Üzerine limon sıka bilirsiniz.