20 Ocak 2015 Salı

BAZLAMADAN PİZZA TARİFİ

Rahmetli babamdan öğrendiğim,pratik pizza ve ya tost olarak adlandırdığımız,atıştırmalığı genelde sabah kahvaltılarında hazırlıyorum.Sizin çocuklarınız okuldan geldiğinde ,kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Bu pizzaya hayır diyemiyeceklerinden emin olabilirsiniz...



MALZEMELER

  • 1 adet bazlama
  • 4 dilim sucuk
  • 3 dilim taze kaşar
  • 1 yemek kaşığı domates ,biber karışımı sosu ( yazdan hazırladığım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
  1. Bazlamayı ortadan ikiye bir ucu tutacak şekilde yanlamasına kesiniz.
  2. İçerisine domates sosunu sürünüz
  3. Sucuk ve kaşar dilimlerini içerisine yerleştiriniz.
  4. Yanmaz tavada tereyağını eritip,kısık ateşde  arkalı önlü bastırarak kızartınız.
  5. Çıtır,çıtır  kapalı pizza hazır.
  6. Yanında çay veya ayranla servis yapınız.
  7. Afiyet olsun
PÜF
Bazlamayı kızartırken kısık ateşde üzerini tahta kaşıkla bastırarak pişiriniz.İçerisindekilerin dökülmemesi için
NOT
Genellikle ikindi çaylarının yanına çok yakışıyor.Tost makinasındada yapabilirsiniz ancak tavada tereyağı ile çok daha lezzetli oluyor.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder