25 Ocak 2015 Pazar

PİYANO KEK

















MALZEMELER

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı elenmiş un
  • Keki ıslatmak için;
  • 1 su bardağı süt,2 yemek kaşığı nescafe ve 2 yemek kaşığı toz şeker
KREMA MALZEMESİ
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı silme nişasta
  • 1 paket krem şanti
Üzerine serpmek için 3 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI
  1. Yumurtaları şekerle beraber derin bir kapta önce düşük ,sonra yüksek devirde koyulaşana kadar mikserle çırpınız
  2. İçerisine yağ ve sütü ekleyip yavaş devirde karıştırınız
  3. Sırasıyla un,kabartma tozu ve kakao ile de karıştırdıktan sonra yağlanmış kare borcama dökünüz.
  4. Önceden ısıtılan 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriniz.Kürdan testini yapınız
  5. Kek fırında pişerken ,krema malzemelerinden,süt,ve şekeri nişasta ile karıştırdıktan sonra koyulaşana kadar pişiriniz.Krema soğuduktan sonra krem şantiyi içerisine ekleyip mikserle çırpınız.
  6. Pişen kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra kürdanla üzerini tamamen  deliniz.Sonra süt ,şeker ve nescafeyi karıştırıp kekin üzerine dökünüz.
  7. Islatılan kekin üzerine kremayı yayınız.
  8. Çay süzgeci ile üzerine kakao serpiniz.
  9. Buzdolabında  bir gün dinlenen pastayı dilimleyip servis yapınız
  10. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Krema malzemelerinin den nişasta ve şekeri karıştırıp içerisine karıştırarak sütü eklerseniz topaklanma olmayacaktır
NOT
Bir yemek bloğundan alıp tarifini kendime göre biraz değiştirdiğim pasta çok yumuşak ve lezzetli oldu.Denemenizi öneririm.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder