27 Ocak 2015 Salı

YUFKALI RULO KÖFTE













MALZEMELER

  • 1/2 kg dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan rendesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 ,5 çay bardağı dolusu galeta unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 adet yufka
  • 1/2  kahve fincanı zeytinyağı
YAPILIŞI
  1. Derin cam kabın içerisinde kıyma,soğan rendesi,yumurta ,galeta unu ve baharatlarla köfteyi yoğurunuz
  2. Üzerini kapatıp buzdolabında 15 dakika dinlendiriniz.
  3. Bir adet yufkayı tezgaha açıp üzerini fırça ile yağlayınız.Yufkanın yarısına yarım yufkayıda koyup altdaki yufkayı üzerine kapatınız.Sonra üzerini yağlayınız
  4. Dinlenen köfteyi yufkanın geniş tarafına rulo şeklinde yerleştiriniz.
  5. Yufkanın iki kenarını köftenin üzerine katlayıp yufkayı yuvarlayınız
  6. Rulo şeklindeki yufkayı yağlayıp, keskin bir bıçakla bir parmak ( 1,5 cm ) kalınlığında kesiniz
  7. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dilimleri yerleştiriniz
  8. Önceden 200 derece ısıtılan fırında 15-20 dakika pişiriniz.
  9. Davet yemeklerinde güzel bir sunum la sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Yufkaların kızarmasını beklemeyiniz.Köfte kızarınca alınız.
NOT
Bu ölçülerle 5 veya 6 kişilik köfte oluyor.Yanında sarımsaklı domates püresi veya domatesli pilavla servis yapınız.Köfteyi ertesi günde yanmaz tavada ısıtıp servis yapabilirsiniz.Zira lezzeti bozulmuyor.