- 1/2 kg dana kıyma
- 1 adet orta boy soğan rendesi
- 1 adet yumurta
- 1 ,5 çay bardağı dolusu galeta unu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 adet yufka
- 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
YAPILIŞI
- Derin cam kabın içerisinde kıyma,soğan rendesi,yumurta ,galeta unu ve baharatlarla köfteyi yoğurunuz
- Üzerini kapatıp buzdolabında 15 dakika dinlendiriniz.
- Bir adet yufkayı tezgaha açıp üzerini fırça ile yağlayınız.Yufkanın yarısına yarım yufkayıda koyup altdaki yufkayı üzerine kapatınız.Sonra üzerini yağlayınız
- Dinlenen köfteyi yufkanın geniş tarafına rulo şeklinde yerleştiriniz.
- Yufkanın iki kenarını köftenin üzerine katlayıp yufkayı yuvarlayınız
- Rulo şeklindeki yufkayı yağlayıp, keskin bir bıçakla bir parmak ( 1,5 cm ) kalınlığında kesiniz
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dilimleri yerleştiriniz
- Önceden 200 derece ısıtılan fırında 15-20 dakika pişiriniz.
- Davet yemeklerinde güzel bir sunum la sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Yufkaların kızarmasını beklemeyiniz.Köfte kızarınca alınız.
NOT
Bu ölçülerle 5 veya 6 kişilik köfte oluyor.Yanında sarımsaklı domates püresi veya domatesli pilavla servis yapınız.Köfteyi ertesi günde yanmaz tavada ısıtıp servis yapabilirsiniz.Zira lezzeti bozulmuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder