Arkadaşlarıma yaptığım bu çörek beğeni aldı.Yapımı olduk ca kolay denemenizi öneririm.
Un,maya,tuz,zeytinyağı süt ve su beraber yoğurulur.Üzeri kapatılarak mayası için 45 dakika bekletilir
Her bir beze 20 cm çapında açılır ve üzerine erimiş tereyağı sürülür
En üstekinin üzerine yağ sürülmez.Sonra tekrar yoğurulan yağlı hamur 2 eşit bezeye ayrılır.
Pişirme kağıdı üzerinde açılan hamurun üzerine yağla karışık olan kavrulmuş haşhaş sürülür.
Diğer hamurda aynı büyüklükte açılır.Haşhaş sürülü hamurun üzerine konur.Kağıt dikkatli bir şekilde üzerindeki hamurlarla beraber fırın tepsisine alınır
Her 4 parçada bıçakla 4 parçaya kesilir.Toplam 16 üçgen parça oluşur.
Her bir üçgeni kendi etrafında 3 kez burunuz.Yanındakinide ters yönde burduktan sonra ikisinin uçlarını birleştiriniz.Ortasındaki bardağı alıp üzerine ay çekirdeklerini yerleştiriniz
Önceden 200 derece ısıtılan fırında 15-20 dakika pişiriniz.Üzerine yumurta sarısı yerine kalan tereyağını sürünüz
MALZEMELER
- 3 su bardağı un
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 paket kuru maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- Alabildiği kadar su , ben bir çay bardağı ekledim.Siz ele yapışmayan hamur olana kadar su ekleyebilirsiniz
- 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı kavrulmuş haşhaş 3 yemek kaşığı sıvı yağla karışacak.
PÜF
Hamur mayalı olduğu için kızgın fırında pişirilmelidir
NOT
Hamurun bu şeklini yurt dışındaki yabancı bir bloktan aldım.TV de içerisini çikolatalı yapan bir hanımı izledim.Yazarlığını yaptığım bir yemek sitesinde içerisini taratorlu yapmışlardı.Yazdan beri , bu şekli uygulamak istiyordum.Günümde arkadaşlarıma haşhaşlı olarak yaptım.Çok lezzetli oldu denemenizi öneririm
Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.
çok güzel oldu
YanıtlaSil