24 Şubat 2015 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ İRMİK PUDİNGİ






MALZEMELER

  • 5 su bardağı süt
  • 9 yemek kaşığı dolusu ( silme ) toz şeker
  • 9 yemek kaşığı dolusu ( silme ) irmik
  • 3 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı dolusu gül reçeli veya çilek reçeli
YAPILIŞI
  1. Derin bir tencerenin içerisinde şeker ,sütle beraber kaynatılır.
  2. İçerisine irmik ve hindistan cevizi eklenir.Karıştırılarak katılaşana kadar pişirilir.
  3. Islatılmış puding kaplarına boşaltılr.Dikdörtgen borcamda olur.
  4. Ilındıktan sonra buzdolabında 5-6 saat bekletilir.
  5. Serviste üzerine kaşıkla reçel eklenir.
  6. Sevdiklerinizle beraber tatlı günler dilerim
PÜF
İrmik bir taşım kaynatılınca ocaktan alınmalıdır.Eğer çok katı olursa içerisine süt ekleyiniz.
NOT
Ben üzerine kendi yaptığım gelincik reçelini ekledim.Üzerine çikolatalı sosta çok yakışıyor.