7 Şubat 2015 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI AYVALI KEREVİZ




MALZEMELER

  • 1 adet yapraklı kereviz
  • 1 adet ayva
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • Birer tatlı kaşığı tuz ve şeker
YAPILIŞI
  1. Kereviz , patates ve ayvayı  yıkadıktan sonra kabuklarını soyup ,kuş başı büyüklüğünde doğrayınız
  2. Havucu yıkayıp kazıdıktan sonra yuvarlak doğrayınız
  3. Soğanın dış kabuklarını aldıktan sonra yemeklik doğrayınız
  4. Limonun suyunu sıkınız.
  5. Orta boy çelik tencerenin dibine havuçları ,ortasına ayva ,patates ve kerevizi koyunuz.Üzerine soğanı limon suyunu tuz ,şeker ve yağını ekledikten sonra 1 çay bardağı su ekleyip kapağını kapatınız
  6. Orta harlı ateşde buhar çıkana kadar sonra kısık ateşde 15 dakika pişiriniz.Kapattıktan sonra tencerenin ağzını 10 dakika açmayınız.Sonra servis tabağına boşaltınız.Soğuduktan sonra servis yapınız.Üzerine 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdiriniz
PÜF
Kereviz yapraklarını bol suda yıkadıktan sonra ince kıyıp yemeğe ekleyiniz.Kereviz çok çabuk kararacağından en son onu doğrayıp hemen yemeğe ekledikten sonra limon suyunu üzerine dökünüz.