Satın aldığınız yufkalar yırtılırsa çaresi var,sufle tadında börek yapabilirsiniz.Benim başıma geldi.Sonuç mükemmeldi.
1 su bardağı sütü,2 adet yumurta ve 1 çay bardağı sütle beraber karıştırarak sos hazırlayınız
Ispanakları bıçakla doğrayınız.Yarım kuru soğanı jülyen ( yarım ay ) şeklinde doğrayıp ıspanakla karıştırınız
Yufkaları elinizle parçalayıp fırın kabına yarısını yerleştiriniz.Üzerine 2 kepçe sos dökünüz.Sonra ince doğranan ıspanakları ve jülyen doğradığınız soğanla beraber içerisine koyunuz.Tuz ve karabiber eklemeyi unutmayınız.Üzerine tel peyniri yerleştiriniz
Kalan yufkalarıda parçalayıp üzerine ekledikten sonra kaln peynirleride üzerine yerleştirip ,kalan sosu üzerine dökünüz.Bir saat bekletip alt-üst fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriniz.Bir gece buzdolabında bekletirseniz sonuç mükemmel oluyor.Soğutmadan afiyet olsun
- 2 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 250 gr kıyılmış ıspanak
- 200 gr tel peynir veya kaşar peynir
- Karabiber,tuz
PÜF
Fırını önceden ısıtmayınız.Yavaş yavaş pişirilmesini öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder