5 Şubat 2015 Perşembe

ISPANAKLI SUFLE

Satın aldığınız yufkalar yırtılırsa çaresi var,sufle tadında börek yapabilirsiniz.Benim başıma geldi.Sonuç mükemmeldi.


                                 Ispanağı önceden yıkarsanız.Hazırlanması 5 dakika pişirilmesi 15 dakikada muhteşem ve pratik bir tarif
 1 su bardağı sütü,2 adet yumurta ve 1 çay bardağı sütle beraber karıştırarak sos hazırlayınız



Ispanakları bıçakla doğrayınız.Yarım kuru soğanı jülyen ( yarım ay ) şeklinde doğrayıp ıspanakla karıştırınız
                                Yufkaları elinizle parçalayıp fırın kabına yarısını yerleştiriniz.Üzerine 2 kepçe sos dökünüz.Sonra ince doğranan ıspanakları ve jülyen doğradığınız soğanla beraber içerisine koyunuz.Tuz ve karabiber eklemeyi unutmayınız.Üzerine tel peyniri yerleştiriniz
 Kalan yufkalarıda parçalayıp üzerine ekledikten sonra kaln peynirleride üzerine yerleştirip ,kalan sosu üzerine dökünüz.Bir saat bekletip alt-üst fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriniz.Bir gece buzdolabında bekletirseniz sonuç mükemmel oluyor.Soğutmadan afiyet olsun


MALZEMELER

  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 250 gr kıyılmış ıspanak
  • 200 gr tel peynir veya kaşar peynir
  • Karabiber,tuz
PÜF
Fırını önceden ısıtmayınız.Yavaş yavaş pişirilmesini öneririm.