4 Şubat 2015 Çarşamba

YOĞURTLU PANCAR


MALZEMELER

  • 3 Adet elma büyüklüğünde pancar
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  1. Pancarları yıkadıktan sonra kabuklu olarak tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayınız.Ben düdüklü tencerede 10 dakika haşladım
  2. Haşlanıp kabukları soyulan pancarları rendeleyiniz
  3. Rendelenen pancarları tuz ve 1 yemek kaşığı sirke ile karıştırınız
  4. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırınız.Sonra rendelenen pancarla karıştırıp servis tabağına alınız
  5. Et yemeklerinin yanında veya günlerinizde atıştırmalık olarak servis yapınız.
PÜF
Pancarları bir gün önce hazırlayıp tuzlu ve sirkeli olarak buzdolabında bekletebilirsiniz.Servis yaparken sarımsaklı yoğurt eklerseniz zamandan kazanırsınız.
NOT
Pancarı rendelerken dikkatli olunuz.Sıçrayıp etrafı ve üzerinizi lekeler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder