3 Şubat 2015 Salı

PORTAKALLI PASTA











MALZEMELER
KEK MALZEMESİ
  • 2adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 pakey vanilya
  • 1 ,5 su bardağı elenmiş un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
KREMA MALZEMESİ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı dolusu un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı dolusu damla çikolata
  • 5 su bardağı süt
Arasına; 2 yemek kaşığı dolusu portakal kabuğu reçeli veya turunç reçeli
Kaplamak için; 1 paket beyaz şeker hamuru , renkli inciler

YAPILIŞI
  1. Derin cam kabın içerisinde yumurta ile şekeri mikserle koyulaşana kadar çırpınız
  2. İçerisine,yağ ve sütü ekleyip yavaş devirde karıştırınız
  3. Elenmiş un , kakao,vanilya,kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini de ekledikten sonra homojen karışımı yağlanmış ve unlanmış kare borcama boşaltınız.Önceden ısitılan 200 derecelik fırında 20_25 dakika pişiriniz.Kürdan testi ile kontrol ediniz
  4. Tencerenin içerisine ,un,nişasta,kakao ve şekeri kuru kuru karıştırınız.İçerisine karıştırarak sütü ekleyiniz.
  5. Ocağın altını yaktıktan sonra karıştırmaya devam ediniz.Krema göz göz kaynayınca altını kapatınız.İçerisine,damla çikolatayı ekleyip karıştırınız.Çikolata tamamen erimeli ve üzerinin kabuk bağlamaması için ılınıncaya kadar karıştırılmalıdır.
  6. Soğuyan keki enlemesine ortadan kesiniz.
  7. Portakal suyu ile kekleri ıslatınız.Bir tanesini tabağa alıp ılınan kremadan ortasına 4 yemek kaşığı yayınız.Üzerine portakal kabuğu reçelini yayınız
  8. Diğer kekide üzerine alıp krema ile üzerini ve yanlarını kapatınız.
  9. Şeker hamurunun üzerine ve altına pudra şekeri serpip merdane ile inceltiniz.Pastanın her yerini kaplayacak boyutdan biraz fazla açınız.
  10. Pastanın üzerini kaplayıp fazlalıklarını pizza bıçağı ile kesiniz.
  11. Üzerini incilerle ve harflerle süsleyiniz.
  12. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Şeker hamurunu açarken elleriniz kuru olmalı.Artan şeker hamurlarını buzdolabı poşet torbasına koyup kaldırabilirsiniz.Kek fırına konduktan sonra ilk 20 dakika fırını açamayız.
NOT
Şeker hamuru büyük marketlerde satılıyor.