Sevgili Ece makina mühendisi adayı, annesinin doğum gününde muhteşem pastayı yapmıştı.Muhteşem diyorum.Çünki hem hafif hemde çok lezzetliydi,badem ile ananasın beraber uyumu ,damakta nefis bir tat bırakıyordu.
Gelelim tarifine çok pratik 15 dakikada hazırlanıyor.
MALZEMELER
- 1 adet sade pandispanya
- 1 su bardağı soğuk süt ( ıslatmak için )
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt ( krem şanti için )
- 1 adet ince dilimli ananas
- 100 gr iri kıyılmış badem içi
MUHALLEBİ MALZEMESİ
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- bir cimdik tuz
- 1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
- Muhallebi malzemelerini yumurta sarısı hariç karıştırıp ocakta pişiriniz.Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp yumurta sarısını ekleyip karıştırınız.Soğutmaya bırakınız
- Krem şantiyide soğuk sütle koyulaşana kadar çırpıp buz dolabında bekletiniz.
- Pastanın her katını sütle ıslatınız
- Arasına muhallebiyi sürüp ananas dilimlerini yerleştirip üzerine bademleri serpiniz
- Üzerine pandispanyanın diğer yarısını koyup üzerine ve yanlarına krem şanti sürünüz.Üzerini ananas dilimleri ve badem kırıntıları ile süsleyiniz
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Pastayı ıslatırken sütü kaşık kaşık dökünüz
NOT
Çok hafif ve lezzetli bir pasta Ece 'ciğim ellerine sağlık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder