6 Mart 2015 Cuma

KURU DOMATES VE MANTARLI TAVUK SOTE

 Sık sık yaptığım bu tarifi domates kurusu ile  tadlandırdım.Kış aylarında domates kurusunu yemeklere çok yakıştırıyorum.Çok pratik bir tarif oluyor.Yanında pirinç pilavı veya makarna ile servis yapabilirsiniz.Genellikle ortaya geniş bir güveç kapta servisi çok güzel görünüyor.





4 kişilik,hazırlanması 10 dakika pişirilmesi 20 dakika

MALZEMELER

  • 1/2 paket kültür mantarı
  • Kemikleri alınmış  2 adet tavuk budu
  • 1 adet kırmızı biber
  • 10 adet domates kurusu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı dolusu rende taze kaşar
  • 2 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Taze çekilmiş kara biber
YAPILIŞI
  1. Tavuk butlarını kuşbaşı doğrayınız.
  2. Kırmızı biberin çekirdek yatağını alıp yuvarlak doğrayınız
  3. Mantarları yıkadıktan sonra 2 veya 3 parça şeklinde kesiniz.
  4.  Kapaklı derin bir tavada zeytinyağı ile beraber tavuk ve kırmızı biberleri 5 dakika soteleyiniz 
  5. İçerisine mantarları ve domates kurularını ekleyip kapağını kapatınız.Önce harlı sonra buhar çıktıktan sonra 15 dakika kısık ateşde pişiriniz.
  6. İçerisine tuz ve baharatlarını ekleyiniz.Kaşar rendesini ve ince doğranmış taze soğanları üzerine serptikten sonra ocağın altını kapatınız.
  7.  Yemeğin kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapınız
  8. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Mantar sulanacağından yemeğe su eklemeyiniz.Kaşar tuzlu ise yemeğin tuz oranını azaltınız
NOT
Veganlar et yerine mantarlar piştikten sonra 2 adet yumurta kırabilirler.Ben genellikle etsiz yapıyorum.O zaman yumurta yerine bol kuru soğan kullanıyorum .