19 Mart 2015 Perşembe

TOPALAKLI NOHUT






MALZEMELER

  • 2 su bardağı dolusu haşlanmış nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
KÖFTE MALZEMESİ ( Topalak )
  • 100 gr dana kıyma
  • 1 adet sarımsak rendesi
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  1. Derin tencere içerisinde yemeklik doğranan soğan, yağla beraber kavrulur
  2. Salçası ,baharatları ve haşlanmış nohut içerisine eklenir
  3. Üzerine 3 su bardağı  su eklenir.Kaynamaya başladığında altı kısılır.
  4. Siz bu arada köfte malzemelerini yoğurup misket köfteler hazırlayınız.Unlu bir servis tabağında köfteleri una bulayınız.
  5. Kısık ateşde nohut, 20 dakika piştikten sonra köfteleri içerisine salıp 15 dakika daha pişiriniz.
  6. Lezzetli yemeği sevdiklerinizle beraber paylaşınız.
  7. AFİYET OLSUN
PÜF
2 su bardağı nohutu akşamdan ıslattıktan sonra ertesi gün 30 dakika haşlayınız.
NOT
Ben bu yemeği diyet yapanlara da öneriyorum.Çünkü ben yanında bol yeşil salata ve yoğurtla yiyorum.Diyetisyenler nohut yemeğini öneriyorlar.