30 Nisan 2015 Perşembe

FISTIKLI KATMER/ GAZİANTEP YÖRESİ



MALZEMELER

  • 3 adet baklava yufkası
  • 1 kahve fincanı Antep fıstık içi
  • 2 çorba kaşığı taze kaymak
  • 2 çorba kaşığı erimiş tereyağı
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI
  1. Yufkaların arasına tereyağı sürünüz
  2. Fıstık içi,pudra şekeri ve kaymağı karıştırınız
  3. Yufkanın ortasına kaşıkla yayınız
  4. Gözleme gibi kapatınız
  5. Yanmaz tavada çok az yağla beraber arkalı önlü kızartınız
  6. Afiyet Olsun
PÜF
Sıcak yenmelidir.
NOT
Katmer le ilk tanışmam .2002 yıllarında olmuştur.Açık öğretim Fakültesinin sınavlarında görevliyken,öğle yemeğinde okulun yakınına açılan Ataşehir SAHAN KEBAP arkadaşlarla gittik.Gaziantep yemeklerini sofraya şef getirdi.O kadar çok yedik ki az yeri de katmere ayırdık.Ancak şef bize kocaman bir tepsiyi servis arabasında edayla getirdi.Masanın başında ben oturuyordum.Bu nedir dedim? Ispanaklı börek dedi.Hemen elimle tabağımı kapattım.Ben istemiyorum dedim.Arkadaşlarımda aynı tepkiyi gösterdiler.Ancak şef o kadar ısrarlı ki,Bir koca parça tabağıma bıraktı .Beğenmezsen yeme dedi,bir çatal aldım.Olamaz nefis bir şey yoksa katmer mi dediğimde ikinci dilimi vermiyeceğini söyledi.Muhteşem bir tad kaldı damağımda.Antepliler sabah kahvaltısında yedikleri katmeri ben baklava yufkası ile yapıyorum.Anteplilerden özür dilerim ama benim yaptığımda güzel oluyor.