30 Nisan 2015 Perşembe

KALIPTA FAVA

Konuklarım çaya geleceklerdi.Buzdolabında gözüme kuru bakla ilişti.Neden? Fava yapmayayım dedim.Çayın yanına da çok yakıştı.Yanına ıspanaklı gül börek ve havuçlu pasta yaptım.Konuklarım da çok beğendi.Kalıpta  soğuttuğum favanın görüntüsü de çok güzel oldu.




                                                   Akşamdan kuru baklayı ıslatınız
 Islanan baklayı yumuşayana kadar haşlayınız.Kuru soğan,zeytinyağı ile beraber pembeleşene kadar kavrulur.Sonra bakla ,limon suyu  tuz ve şekerle  beraber mutfak robotundan çekiniz.
                                                          Islanan kalıba boşaltınız.
Buzdolabında en az 6 saat soğutunuz.Kalıbı ters çevirip dereotu ve limon dilimleri ile süsleyiniz.
MALZEMELER

  • 1 su bardağı dolusu kuru bakla
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1/2 limon suyu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Değirmenden taze çekilen karabiber
PÜF
Islanan baklanın içerisine 1 çay kaşığı tuzla beraber ıslatınız.
NOT
Baklayı 2 su bardağı dolusu su ile haşlayınız.Suyu azalırsa sıcak su ekleyiniz.Süzülen bakla, robot da diğer malzemelerle karıştırıldığında çok katı olmayacak kek kıvamı yeterlidir.
Sevdiklerinizle beraber 
AFİYET OLSUN