15 Nisan 2015 Çarşamba

HAVUÇLU PASTA

1994 yılından beri senede bir kaç defa yaptığım bu pasta çok beğeni alıyor.Geçenlerde yaptım.Bu günde bloğuma fotoğraflarla beraber sizlerle paylaşmak için  yazıyorum.





MALZEMELER

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Keki ıslatmak için 1 çay bardağı soğuk süt
Üzeri için;
  • 3  adet orta boy havuç rendesi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
YAPILIŞI
  1. Derin bir cam kap içerisinde yumurta ile toz şeker mikserle beyaz koyu kıvama kadar çırpılır
  2. İçerisine süt ve yağ eklenir .Yavaşca karıştırılır.
  3. Elenmiş un ve kabartma tozu,limon kabuğu rendesi ile vanilya eklenir.Karışım yağlanmış yuvarlak borcama boşaltılır
  4. Önceden 200 derece ısıtılan fırında 20 -25 dakika pişirilir.Kürdan testi ile kontrol edilir.
  5. Kek fırında iken havuç rendesi,su ve toz şeker bir kapta 15 dakika havuçlar yumuşayana kadar pişirilir.
  6. Fırından çıkarılan kek soğuduktan sonra ortadan ikiye kesilir.Bir tanesinin üzerine ılık sütü kaşıkla yedirerek dökünüz. Diğer yarısını derin dondurucuda daha sonra kullanmak için kaldırınız.
  7.  Havuçlu karışım sıcakken  kaşıkla kekin üzerine yayılır.
  8. Buzdolabında 3 saat bekletildikten sonra servis yapılır.
  9. Sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN
PÜF
Kek malzemeleri oda sıcaklığına getirildikten sonra karışımı hazırlayınız.Kek fırına verildikten sonra ilk 20 dakika fırının kapağını açmayınız
NOT
Pastayı soğutmadan sıcakken yanında vanilyalı dondurma ile de servis yapabilirsiniz.Ben genellikle soğutmadan önce dondurma ile servis yapıyorum.Arta kalanını buzdolabına kaldırdığımda ertesi gün soğuk servis yapıyorum.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder