14 Nisan 2015 Salı

LORLU KABAK SARMA

Doğum günü yemeğinde hazırladığım atıştırmalıklar,lezzetli ve fırında kızartıldığı için ortalık yağlanmadı.Gelelim yapılışına...





MALZEMELER

  • 4 orta boy dolmalık kabak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ( ben zeytinyağı kullandım )
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 su bardağı taze lor
  • 3 adet domates kurusu
  • 10 adet taze soğanın 
  • Tuz,kekik
SOS MALZEMELERİ
  • 1 kahve fincanı dolusu soğuk sıkım zeytinyağı
  • Bir limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • taze çekim karabiber
YAPILIŞI
  1. Kabaklar yıkandıktan sonra bıçak sırtı inceliğinde boyuna dilimlenir
  2. Dilimler arkalı önlü önce yağa sonra galeta ununa bulanır.
  3. Fırın kağıdı serili fırın tepsisine sıralanır
  4. Önceden 220 derece ısıtılan fırında 15 dakika kızartılır
  5. Domates kurularının yumuşaması için su dolu kasede 1 saat bekletildikten sonra incecik kıyılır.
  6. Taze soğanların beyaz kısımları incecik doğranır.Yeşil kısımları bütün olarak  kaynar suda 5 dakika bekletilerek yumuşatılır. 
  7. Domates kuruları ile ince kıyılmış soğan, lorla karıştırılır.İçerisine tatlandırmak için tuz ve kekik, damak tadınıza göre eklenir.
  8. Fırında kızaran kabak dilimleri ılındıktan sonra içerisine bir tatlı kaşığı lorlu iç konularak rulo sarılır.Soğanın yeşil yaprağı ile bağlanır.
  9. Zeytinyağı,limon suyu,karabiber ve tuz çatalla karıştırılır.Hazırlanan sos ruloların üzerine kaşıkla dökülür.
  10. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Kabakları tuzlamayınız.Galeta ununun tuzu yeterli olur.Kabaklar yüksek sıcaklıktaki fırında kızartılırsa sulanmaz
NOT
Görüntüsü ve lezzeti mükemmel bir atıştırmalık.Benim soframda beğeni aldı.Sizlerde bu tarifi hemen yapınız ki,mutlu olunuz.