18 Haziran 2015 Perşembe

DAMLA ÇİKOLATALI KAYISILI KEK








MALZEMELER

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 çay bardağı dolusu damla çikolata
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 adet karanfil tanesi
  • 1/2 kg taze kayısı
  • Üzerine sürmek için 1 yemek kaşığı bal veya kayısı reçeli
YAPILIŞI
  1. Oda sıcaklığındaki yumurtalar şekerle 5 dakika çırpılır
  2. Dört adet kayısı rondoda püre yapılır.Karanfiller havanda dövülür.
  3. Çırpılmış yumurtaya ,önce süt ,kayısı püresi ve yağ eklenerek karıştırılır.İçerisine elenmiş un,kabartma tozu karanfil tozu ve damla çikolata eklenir.
  4. Yağlanmış yuvarlak borcama boşaltılır.Ortadan ikiye kesilmiş kayısılar ile üzeri süslenir.
  5. Önceden 160 derece ısıtılan fırında 10 dakika pişiriniz.Sonra fırının sıcaklığını 150 dereceye düşürerek yaklaşık 40 dakika pişirilir.(45 dakika sonra keki kontrol ediniz.)
  6. Ilındıktan sonra meyvelerin üzerine fırça ile bal sürünüz.
  7. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Keki fırına verdikten sonra ilk 20 dakika fırının ağzını açmayınız.Aksi takdirde kek söner.
NOT
Meyveli keklerin içlerinin pişmesi için düşük sıcaklık ve uzun süre gerekir.Kayısıların üzerinin parlaması için üzerine bal sürünüz