20 Haziran 2015 Cumartesi

İTALYA SEYAHATİM -ROMA GÖLLER BÖLGESİ

Roma'da 3. gün Göller bölgesi ve outlet seyahati için sabah 9 da otobüsümüzle hareket ettik.Muhteşem manzaraları seyrederek Castel Gandolfo Papazın yazlık sarayının olduğu Albano Gölü' ne geldik.


Krater gölü olan Albano 'nun çevresi göz alabildiğince yeşil ...Bizde hemen talan olan yeşillere yazlık yapılmamış.
                                              Dar sokaklar değiştirilmeden özelliğini koruyor.
Meydanın tam karşısında Papa' nın yazlık evi bulunuyor.Sağ tarafta Dünyanın ilk posta kutusunun bulunduğu PTT bulunuyor.
 Dünyanın ilk posta kutusundan ,anı olsun diye eşimle benim adıma adresimize kart gönderdim.Türkiye'ye döndükten 20 gün sonra adresimize geldi.Benim için çok güzel bir anı oldu.

 Gölün karşı tarafından Nemi gölüne giderken manzara muhteşemdi.Karşıda Castel Gandolfo ve arkasındaki ufukta Roma Şehri.
Gölün kenarındaki büfelerde domuz çevirme yapılırmış.Sabah erken saatlerde henüz kimse yoktu ama ben büfeyi fotoğraflamak istedim.Bizim ülkemizde de kuzu çevirme yapılır.Böyle bir benzerliği kaçırmamak gerekirdi.
Nemi Köyü organik orman meyvelerinin bulunduğu eski bir köy.Hayranlıkla gezdiğimiz bu orta çağ köyü dar sokakları ve çiçekli evleri ile gözlerimizi kamaştırdı.



Orman meyvesi ve dağ çileği porsiyonlar şeklinde düzenlenerek gelen ziyaretçilere satılıyor.Porsiyonu 3 Euro
                         Sunum olarak bizlere  türüf mantarı ezmesi ekmek dilimleri ikram edildi. Tadına bakınca küçük bir şişe satın aldım.Gerçekten çok lezzetli bir mantar.Türüf mantarı ağaçların köklerinin derinlerinde yetişiyor.Oldukça değerli bir mantar çeşidi.

İtalya'da en lezzetli dağ çilekli turta Nemi' de bulunuyormuş.Gelmişken yemeden dönmek olmazdı.Gerçekten limonlu muhallebi üzerinde çilekler çok lezzetliydi.

Yediğimiz dağ çilekleri ve orman meyveleri sanırım.Nemi Gölü çevresinde kurulan seralarda yetişiyordur.Fotoğraftaki yamaçlarda seralar vardı.
Dağ çilekli turtayı yediğimiz.cafe plastik çiçeklerle süslüydü.Turta çok lezzetliydi ama asıl ilginç olan lavabosuydu,



Lavabosunda musluk yoktu.Ayak pedalı ile lavaboya su geliyordu.Bizde eskiden yolcu trenlerinde tuvaletlerinin lavabosu gibi.Bana çok nostalji geldi.Ayakla pedala basıyorsunuz lavaboya su geliyordu.
Göller bölgesinden sonra Roma 'nın meşhur Castel Romano outlet bölgesine geldik.Dünya markalarının % 30 daha ucuz satıldığı yer.Türkiye'de pahalı satılan markaları buradan ucuza alabilirsiniz.Bende buradan bir çanta satın aldım.Biz bayanlar böyle yerleri ve fırsatları asla kaçırmayız.Tabi ki bütçeye zarar vermeden
                                             
                                    Nemi Köyünün panaromik manzarasının videosunu sizlerle paylaşmak istedim.Ben burayı çok beğendim.Emekli köyü ama çok güzel değerlendirmişler.Tarımları ve sunumları ile...

2 yorum: