31 Temmuz 2015 Cuma

PEYNİRLİ KEK

Denize giderken acil bir şeyler yapayım dedim. Elimdeki malzeme ile tuzlu bir kek yaptım.İçerisindeki mısır unu ayrı bir lezzet verdi.Sıcak yendiğinde çok lezzetli.



MALZEMELER

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt + 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 /2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı süt loru
  • 1 paket kabartma tozu
  • üzerine çörek otu
YAPILIŞI
  1. Derin cam kabın içerisinde yumurta ,yoğurt ve sıvı yağı mikserle çırpınız.
  2. İçerisine loru ekleyip çırpmaya devam ediniz.
  3. Yavaş yavaş unları ve kabartma tozunu ekleyip homojen karışım elde ediniz.
  4. Yağlanmış fırın kabına boşaltıp üzerine çörek otu serpiştiriniz.
  5. Önceden 170 derece ısıtılan fırında 20-25 dakika pişiriniz
  6. Kürdan testi ile içerisinin piştiğini kontrol ediniz.
  7. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis yapınız
  8. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Lor peynirinin  tuzu azsa tuz ekleyiniz
NOT
Peynirli keki genellikle beyaz peynirle yapar içerisine dereotu eklerdim.Bu sefer yaptığım çok daha lezzetli oldu.Denemenizi öneririm.