18 Ağustos 2015 Salı

EV YAPIMI FİRİGO


15 günlük aradan sonra sizlere merhaba
Kuzenimle beraber Bodrum'a kardeşime gittik.Nermin bize firigo yaptı.( Çocukluğumda sinemalarda yediğim soğuk çikolatayı çok severdim.)Sıcak yaz akşamındaki soğuk lezzeti çok beğendim.Bende kardeşimin tarifini sizlerle paylaşmak istedim.









MALZEMELER

  • 1 L süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 80 gr çikolata
  • üzerine toz fıstık veya çilek
YAPILIŞI
  1. Tencerede şeker, nişasta ,un ve kakao karıştırılır.Karıştırarak süt eklenir.
  2. Orta hararetli ocakta karıştırılarak pişirilir.( bir taşım pişirilecek )
  3.  İçerisine vanilya ,tereyağı ve çikolata eklenir.
  4. Yağlanmış sufle veya kağıt kek kalıplarına boşaltılır.
  5. Ilındıktan sonra buzlukta 6 saat dondurulur.
  6. Serviste üzerine toz fındık veya meyve ile servis yapınız.
  7. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Servisten önce kalıpları 10 dakika buzdolabının rafına alınız.Kalıptan çıkarılması kolay olacaktır.
NOT
Kardeşimin yaptığı firigo çok lezzetliydi.Ellerine sağlık.Şimdiden onu özledim.