24 Ağustos 2015 Pazartesi

FIRINDA İZMİR KÖFTE

Güzel bir yaz gününden merhaba;
Bu gün sizlere pratik 5 kişilik izmir köfte tarifi vereceğim.Yanında arpa şehriyeli pirinç pilavı,cacık humus ve karpuzla uyumlu bir öğle yemeği.





MALZEMELER

  • 250 gr dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 orta boy soğan rendesi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Garnitür Malzemeleri
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 4 adet sivri biber 
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 su bardağı su 
  • 2 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı
YAPILIŞI
  1. Kıyma,irmik soğan biber ve tuzla beraber köfte yoğurulur.Buzdolabında 10 dakika dinlendirilir.
  2. Dinlenen köfteden parmak uzunluğunda köfteler yapılır
  3. Fırın kabının içerisine köfteler yerleştirilir.
  4. Patatesler soyulup elma dilimi  şeklinde doğranır.Köftelerin yanına yerleştirilir.
  5. Çekirdek yatakları çıkarılan biberler boyuna ve enine kesilip köftenin  üzerine yerleştirilir
  6. Domates salçası 1 su bardağı su ile açılıp köftelerin ve garnitürlerin üzerine dökülür.En son yağ ve tuz gezdirilip önceden 220 derece ısıtılan fırında patatesler  pişene kadar.20-25 dakika pişirilir.
  7. Yanında pirinç pilavı ve cacıkla servis yapılır
  8. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Fırında pişerken biberlerin yanmaması için arada bir kaşıkla karıştırınız.
NOT
Aslında köfteler ve patatesler kızartılarak yapılan bu yemeği ben fırında denedim.Çok lezzetli oldu.Yapmanızı öneririm.