24 Ağustos 2015 Pazartesi

MANŞ FASULYESİ SALATASI

Bol lif ve protein deposu olan manş fasulyesi,aslında , Çin börülcesidir.Salatası ve çorbası sıkca yapılır.İçerisinde B vitamini bulunduğu gibi bol potasyum deposudur.







Çok beğenerek yaptığım.Salata lezzetli olduğu kadar doyurucu.Hamiyet ablam geldiğinde yaptığım bu salatayı ilk 6 sene önce arkadaşlarıma çay masasında  ikram etmiştim.O zaman ilk defa tadan arkadaşlarım beğenmişlerdi.

MALZEMELER

  • 1 çay fincanı dolusu kuru manş fasulyesi
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 3 dal maydanoz
  • 2 dal dereotu
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu limon suyu
  • 1 yemek kaşığı dolusu nar ekşisi
  • 1 /2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  1. Fasulyeleri akşamdan ıslattıktan sonra 20 dakika kaynar suda haşlayınız.
  2. Sebzeleri doğrayınız.
  3. Haşlanıp süzülen fasulyelerin üzerine tuz.limon suyu ve yağı ekleyip karıştırınız
  4. İçerisine sebzeleri ekleyip servis yapınız.
  5. Et yemek lerinin yanında servis yapınız.
  6. Afiyet olsun
PÜF
Manş fasulyesini düdüklüde haşlamayınız.
NOT
Üzerini salatalıkla süsleyebilirsiniz.