Konya'da ramazan sofralarında sık olarak yapılırmış. Kayın validemde bayram yemeklerinde yapardı.Aslen kendisi Keskin'li ,
MALZEMELER
- 200 gr kuru çiçek bamya
- 200 gr kuzu kuş başı eti
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet limon
- tuz,karabiber
YAPILIŞI
- Bamyayı kuru ve ipli bir şekilde kevgir veya süzgeçte sürterek sakallarinin dökülmesini sağlayınız.(Elinizde bezle yapınız.Çünkü eliniz tahriş olur.)
- Kaynar su içerisinde 10 dakika pişiriniz.Sonra iplerinden aşağıya doğru iterek ayırınız.
- Etleri biraz suyu çekene kadar pişiriniz.
- Yemeklik doğranan soğanları tereyağında kavurunuz.Etleri ve salçayı ekledikten sonra içerisine 4 su bardağı sıcak su ekleyiniz.
- İçerisine limonun suyunu ,bamyaları ve tuzunu ,karabiberini ekledikten sonra 20-25 dakika pişiriniz.
- Serviste üzerine soğuk sıkım zeytinyağı dökünüz.
- Soğuk kış akşamlarında içinizi ısıtan bu çorbayı sevdiklerinizle paylaşınız.
- AFİYET OLSUN
PÜF
Bamyaların sakallarını mutlaka kevgirde ileri geri sürterek alınız.
NOT
Bamya çorbası tavuk etiyle de lezzetli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder