Eltimin yapmış olduğu matlube çok lezzetli bir ana yemekti.Ellerine sağlık.Bende onun tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
- 1 kg dana kuşbaşı
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet kemer patlıcan
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
- tuz ,karabiber
YAPILIŞI
- Dana etini 1 su bardağı dolusu suyla düdüklüde pişiriniz.Sonra süzünüz.Suyu pilavda kullanılacaktır.
- Patlıcanları soymadan pişireceğiniz tencerenin ,yan kenarları boyunda ince boyuna kesiniz.Tuzlayıp sıvı yağda kızartınız.Havlu kağıtla fazla yağını alınız.
- Pirincin üzerini geçecek şekilde tuzlu ılık suda 30 dakika bekletiniz.
- Pilav tenceresinin yanlarına kızarmış patlıcanları sıralayınız.Ortasına pişen eti aralıksız yerleştiriniz.
- Üzerine süzülen pirinci yerleştiriniz.
- Et suyu ile beraber toplam 3 su bardağı dolusu sıcak suyu yavaşca dökünüz.Tuz , tereyağ ve karabiberi ekleyip kısık ateşde 30 dakika pişiriniz.
- Pilav suyunu çekince ,ocağın altını kapatınız.15 dakika dinlendikten sonra servis yapınız.
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Patlıcanları çok fazla kızartmayınız.
Pirincin üzerine suyu dökerken bir kaşığın tersinin üzerinden dökünüz ki pirinçler tencerede etlerin arasına dolmasın ve dağılmasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder