1 Eylül 2015 Salı

MATLUBE

Eltimin yapmış olduğu matlube çok lezzetli bir ana yemekti.Ellerine sağlık.Bende onun tarifini sizlerle paylaşmak istedim.


MALZEMELER

  • 1 kg dana kuşbaşı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet kemer patlıcan
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
  • tuz ,karabiber 
YAPILIŞI
  1. Dana etini 1 su bardağı dolusu suyla düdüklüde pişiriniz.Sonra süzünüz.Suyu pilavda kullanılacaktır.
  2. Patlıcanları soymadan pişireceğiniz tencerenin ,yan kenarları boyunda ince boyuna kesiniz.Tuzlayıp sıvı yağda kızartınız.Havlu kağıtla fazla yağını alınız.
  3. Pirincin üzerini geçecek şekilde tuzlu ılık suda 30 dakika bekletiniz.
  4. Pilav tenceresinin yanlarına kızarmış patlıcanları sıralayınız.Ortasına pişen eti aralıksız yerleştiriniz.
  5. Üzerine süzülen pirinci yerleştiriniz.
  6. Et suyu ile beraber toplam 3 su bardağı dolusu sıcak suyu yavaşca dökünüz.Tuz , tereyağ ve karabiberi ekleyip kısık ateşde 30 dakika pişiriniz.
  7. Pilav suyunu çekince ,ocağın altını kapatınız.15 dakika dinlendikten sonra servis yapınız.
  8. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Patlıcanları çok fazla kızartmayınız.
Pirincin üzerine suyu dökerken bir kaşığın tersinin üzerinden dökünüz ki pirinçler tencerede etlerin arasına dolmasın ve dağılmasın.