1 Eylül 2015 Salı

KIYMALI YANIÇ

Genellikle saçta yapılır.Ben yanmaz tavada hazır yufka ile yapıyorum.Bafra'da yanıç , Sinop'ta etli ekmek olarak geçer.Tarifini vermeden önce bir tür gözleme olduğunu söyleyeyim.Çiğ kıymanın içerisine  soğan rendesini ve maydanozu incecik kıyıp ekleyiniz.İçerisine tuz ve karabiberi ekleyip karıştırınız.Hazır yufkanın iki yanlarını ortada birleştiriniz.Yarısına kıymalı harçtan elinizle ceviz büyüklüğünde alıp içerisinde yayınız.(Boşluk bırakarak) Diğer tarafını üzerine kapatınız.Isınan yanmaz tavada arkalı önlü pişiriniz.Üzerine tereyağı sürünüz.Karpuz ve ayranla servis yapınız.Afiyet olsun



 MALZEMELER

  • 4 adet hazır yufka
  • 1 orta boy soğan rendesi
  • 3 dal maydanoz
  • tuz,karabiber
  • Üzeri için tereyağı