26 Eylül 2015 Cumartesi

TANTUNİ / Mersin Yöresi


Mersin yöresinin et dürümüne verilen addır.Tantuni ,bu günlerde evlerde bulunan kurban etleri ile hazırlayabilirsiniz.Ben kuzu kol eti ile yaptım.Önce kuşbaşı doğradığım etleri, yağları ile beraber küçülttüm.Yanmaz tavada üzerini kapakla kapatarak kısık ateşde 40 dakika pişirdim.Et kendi suyunda pişti sonra suyunu çekince biraz kızarmasını sağladım.İçerisine karabiber,kimyon ve tuz ekeledim.Üzerine lavaşları kapatarak ısınmasını sağladım. Sonra ince doğradığım domates ,sivri biber ve jülyen doğranmış soğanla beraber dürüm yaptım.

MALZEMELER

  • Bir adet kuzu kol
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kimyon ve karabiber
  • 6 adet lavaş