3 Eylül 2015 Perşembe

TAVUKLU VE MANTARLI GÜVEÇ


Çok pratik ve lezzetli olan tavuk güveçi,ben genellikle ani gelen misafirlerime ana yemek olarak yapıyorum.Sunumu da güzel oluyor.Yanında ,pilav ,salata ve zeytinyağlı ile kurtarıcı...



MALZEMELER

  • 1 paket ( 6 adet ) kemiksiz tavuk but
  • 2 adet kırmızı ( kapya ) biber
  • 200 gr mantar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 dilim taze kaşar
  • karabiber , tuz ,kekik
YAPILIŞI
  1. Tavuk butlarını kuş başı şeklinde doğrayınız.Work tavada soteleyiniz.
  2. İçerisine mantar ve halka doğranmış biberleri ekleyiniz.
  3. Tuz ve baharatlarını ekledikten sonra fırın kabına alınız.
  4. Servisten önce üzerine dilim kaşarları yerleştirip.Fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriniz.Fazla tutmayınız.Peynir sertleşir.
  5. Sıcak servis yapınız.
  6. Afiyet olsun
PÜF
Tavuk etlerini kızarana kadar soteleyiniz.Sonra mantar ve biberleri ekleyiniz.
NOT
Yazın balkonda akşam yemeği sunumuydu.Yanında patlıcanlı kol böreği,zeytinyağlı taze börülce,hibeş ve kısır ile servis yaptım.Konuklarım da zeytinyağlı  yeşil biber kavurması getirdiler.Çok lezzetliydi.Yaşar beyin ellerine sağlık.