3 Eylül 2015 Perşembe

PATLICANLI KOL BÖREĞİ






MALZEMELER

  • 3 adet yufka
  • 2 adet kemer patlıcan
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 adet acı kırmızı  biber
  • 1 adet orta boy domates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı + 2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
  1. Patlıcanların kabuklarını çizgili soyunuz. Sonra bıçak sırtı kalınlığında halka şeklinde doğrayıp üzerine bol tuz dökünüz. 15 dakika bekletiniz.
  2. Soğanları yarım halka şeklinde doğrayınız.Biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince halka şeklinde doğrayıp ,2 yemek kaşığı zeytinyağın da soteleyiniz.
  3. Patlıcanları yıkayıp sıkınız.Sote olan biber ve soğanlara ekleyiniz.Üzerine domatesi rendeleyiniz.Tuz ve karabiberini ekledikten sonra kısık ateşde ağzı kapalı 10 dakika pişiriniz.
  4. Yufkaları zeytinyağı ve  tereyağı karışımı ile yağladıktan sonra bir kenarını içe doğru dört parmak katlayınız.Üzerine 2 yemek kaşığı patlıcanlı içten yayınız.Yufkayı yuvarladıktan sonra kendi ekseninde dolayınız.Yağlanmış tepsiye yerleştiriniz.
  5. Diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp tepsideki yufkanın kenarlarına dolayınız.Üzerine ,kalan yağı sürüp 180 derece önceden ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.
  6. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.
PÜF
Kol böreğini sıcak fırında pişiriniz.
NOT
Patlıcanlı içle hazırlanan kol böreği yumuşak olur.Eşim bu böreği çok beğeniyor.Yazın patlıcanlı gözleme ve kol böreğini sık yapıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder