9 Eylül 2015 Çarşamba

MENEMEN/ Samsun

Benim memleketimin menemeni bir başkadır.Samsun bölgesinde yaz ayında, kahvaltı masasında yerini alır.Yanında taze çıtır çıtır ekmek ,tabi ki tavşan kanı çay olmazsa olmazıdır.Kaş 'ta eşimin teyzesinde sabah kahvaltısında yaptığım.Güzel lezzeti sizlerle paylaşmak istedim.








MALZEMELER
( 5 kişilik )

  • 3 adet iri tarla domatesi
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet köy yumurtası
  • 1 kahve fincanı dolusu zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
YAPILIŞI
  1. Soğan jülyen doğranır.Biberlerin çekirdek yatakları temizlendikten sonra ince doğranır.
  2. Yayvan tava veya tencereye yağla beraber kavrulur.
  3. Domateslerin kabukları soyulduktan sonra küp şeklinde doğranır.Sotelenen biber ve soğanlara eklenir.
  4. İçerisine tuz ve baharatlar eklenir.Ağzı kapalı olarak kısık ateş de 10 dakika domatesler eriyene kadar pişirilir.
  5. Yumurtalar bir kasede çırpılır.Pişen domates karışımının üzerine yayılarak dökülür.
  6. Ağzı kapatılır.Yumurtalar 5 dakika içerisinde pişene kadar ocakta pişirilir.
  7. Masaya getirilir.Karıştırılarak  tabaklara servis yapılır.
  8. Afiyet olsun
PÜF
Domateslerin ağza gelmesi için fazla pişirmeyiniz.

NOT
Yazın öğle yemeği olarak yanında cacık ile çok yakışıyor.Bazı yörelerde soğan yerine peynir koyuyorlar.Bizim alıştığımız lezzeti denemenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder