9 Eylül 2015 Çarşamba

KAZAN KEBABI/ GAZİANTEP

Ben bu yemeği rahmetli Süheyla teyzeden öğrendim.Kendisi Diyarbakır'lıydı.Geçenlerde Antepli arkadaşım Fersan bir kaç gün bize konuk geldi.Beraber bu yemeği yaptık.Afiyetle de yedik.Yapım aşaması çok kolay.
Gelelim adına Antep'de tencerenin adına kazan dendiği için KAZAN KEBABI 

 


                                                        Patlıcanlar alacalı soyulur

                                               İki parmak genişliğinde verev kesikler atılır.

Kıyma ,soğan rendesi,bulgur ,karabiber , tuzla beraber yoğurulur.Yuvarlak köfteler yapılır.
                            Patlıcanların kesiklerine yerleştirilir.Arada boşluk bırakılarak.
 Tencereye yerleştirilir.Üzerine sarımsaklar,doğranan domatesler , biberler tuz ve 1 kahve fincanı dolusu suyla  beraber önce harlı sonra kısık ateşde 15 dakika pişirilir.Yanında bulgur pilavı ve cacıkla beraber ,Afiyet olsun
MALZEMELER

  • 5 adet orta boy kemer patlıcan
  • 5 adet domates
  • 5 adet sivri biber
  • 1 baş sarımsak
  • tuz,
  • 1 kahve fincanı kadar su
KÖFTE MALZEMESİ
  • 1 kahve fincanı köftelik bulgur
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber