12 Eylül 2015 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI AÇMA ( Sade ve zeytin ezmeli)

Çocuklarınızın beslenme çantasına koyabileceğiniz ev yapımı tarif, basit ve çok lezzetli...Evdeki malzemelerle hemen hazırlanıyor.Belki hamurun maya alması uzun gelebilir size,siz hanımlar çok pratiksinizdir.Sabah hamuru hazırlayınız.Komşuya kahveye gidiniz.Çocuğunuzun eve gelmesine yakın 15 dakika emekle hazırlayınız.Sevgilerimle





 Süt,maya ,tuz ,su ,şeker,yağ ve unla yoğurulan hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalayınız.
 Ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayınız.Önce tezgahta yuvarlayınız. Sonra burgu yapıp iki ucunu birleştiriniz.Bu şekilde hazırlanan sade açma.Zeytin ezmelisi için;bezeyi elinizle bastırarak daire şekli veriniz.İçerisine bir çay kaşığı zeytin ezmesi sürünüz.Sonra yuvarlayıp ,burgu yapınız.İki ucunu birleştiriniz.

 Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriniz.Üzerine yumurta sarısı sürünüz.Önceden 180 derece ısıtılan fırında üzerileri kızarana kadar pişiriniz.Sıcak veya ılık servis yapınız.
Ilındıktan sonra kağıdıyla beraber ağzı kapalı tencereye koyunuz.Oda sıcaklığında 4-5 gün bayatlamayan açmayı sevdiklerinize ikram ediniz.Afiyet olsun

MALZEMELER

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sofra tuzu
  • 1 paket kuru veya yaş maya ( ben kuru maya kullandım)
  • 4 su bardağı un