Şeftali marmelatını çok severim.Her yıl 1 kg da olsa yaparım.Çok reçel yemediğim halde çeşitlerinden evde bulundururum.Genellikle yazın sahilde kahvaltıda vazgeçilmezimdir.
Şeftalileri yıkadıktan sonra kabuklarını soyunuz.
Dörde bölünen şeftalileri,
Mutfak robotunun rendesi ile rendeleyiniz.
Rendelenen şeftali kadar şeker ekleyip 15 dakika orta hararetli ocakta kaynatınız.Üzerinde biriken köpükleri alınız.İçerisine yarım limon suyunu sıktıktan sonra ocağı kapatınız.Sıcakken kavanoza döküp kapağını sıkıca kapatıp ters çevirerek soğutunuz.- 1 kg şeftali
- 750 gr toz şeker
- 1/2 limon
NOT
Kayınvalidem den öğrendim.Şeftalileri rendeledikten sonra bir kabın içerisine alınız. Ne kadar yer kaplıyorsa o kadar şeker ölçüsü yeterli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder