Eylül ayı gelince kışlıklar hazırlanır.Ben yaz biterken Antalya ' nın simgesi olan mis kokulu yasemin çiçeğinden reçel denedim.Güzel kokulu reçelden dondurmalı irmik helvası yaptım.Çok beğenildi.Deneme olduğu için bir küçük kavanoz dolusu yaptım.
MALZEMELER
- 1 küçük kavanoz dolusu yasemin çiçekleri
- 2 küçük kavanoz dolusu toz şeker
- 1 küçük kavanoz dolusu su
- 1 çay kaşığı dolusu limon suyu
YAPILIŞI
- Yaseminleri süzgeçde bol suda yıkadıktan sonra su dolu kasede bekletiniz.
- Toz şeker le beraber suyu kaynatınız.Koyu kıvamlı şerbetin içerisine suyu süzülmüş yasemin çiçeklerini ekledikten sonra 5 dakika kadar kaynatınız.İçerisine limon suyunu ekleyip altını kapatınız.
- Kabında soğumaya bırakınız.
- B uzdolabında saklayınız.
- Meyveli reçeller gibi kıvamlı olmuyor.Gül reçeli kıvamında oluyor.
- Kahvaltılarınızda hoş kokulu sağlık ve mutlulukla güne başlamalı ..
PÜF
Kavanoz büyüklüğüne göre ölçüyü artırabilirsiniz.
NOT
Hoş kokulu reçeli benim gibi helvalara ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder