12 Aralık 2015 Cumartesi

MÜRDÜM ERİKLİ KEK

Antalya da Eylül ayında yaptığım bir kek yazma fırsatım yeni oldu .Açık cası unutmuşum. Şimdi fotoğrafları incelerken yazmadığımı anladım.




MALZEMELER

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı dolusu toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 7 adet kuru karanfil tozu
  • 3 adet erik
YAPILIŞI
  1. Fırını öncelikle 160 dereceye ayarlayınız.
  2. Derin bir cam kabın içerisinde yumurtalarla beraber şekeri mikserle 5 dakika çırpınız.
  3. İçerisine süt ve yağı ekleyip düşük ayarda karıştırınız.
  4. Un,toz tarçın,toz karanfil ve bir cimdik tuz ekleyip yavaşca spatul ile karıştırınız.
  5. Yağlanmış dikdörtgen fırın kabına karışımı boşaltınız.
  6. Üzerine ikiye böldüğünüz erikleri sıralayınız.
  7. Önceden ısıtılan fırında 25-30 dakika pişiriniz.
  8. Kürdanı içerisine daldırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
  9. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapınız.
  10. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Üzerini kapatacak kadar erikle doldurmayınız.Erikler oda sıcaklığında olmalı.
Yumurta büyüklüğü un miktarını değiştirmektedir.Çok katı veya çok sulu kek kıvamı yapmamak için unu dikkatli ekleyelim.
NOT
Kek kabardıkca erikler içerisine gömülecektir.Kestiğinizde hoş bir görüntü oluyor.