13 Ocak 2016 Çarşamba

BALKABAKLI CHEESE CAKE

İki sene önce Ataşehir'de bir otelde yedim ve çok beğendim.Bu hafta arkadaşlarıma yaptım ve oldukca beğeni aldı.Oldukca kolay bir tarif ,çünkü hazır'' cheese cake yap ''poşetlerinden kullandım.Balkabağını şekerle bir kaç gün öncesinden pişirdiğinizde zahmetsizce hazırlayabilirsiniz.



MALZEMELER
TABAN MALZEMESİ
  • 1 Paket yulaflı bisküvi
  • 1 paket pötübör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı ılık erimiş tereyağı
ORTA TABAN 
  • 1 paket cheese cake yap poşeti
  • 2,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı katı yoğurt
BAL KABAĞI PÜRESİ
  • 1 kilo balkabağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yaprak jelatin
  • 1 çay bardağı su
YAPILIŞI
  1. Doğranmış balkabağı şeker ve suyu tencerede yumuşayana kadar pişiriniz.Sıcakken ezerek püre yapınız.Soğuk suda yumuşatılan jelatini sıcak püre içerisinde karıştırarak erimesini sağlayınız.Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırınız
  2. Alt taban malzemelerini mutfak robotunda hamur olana kadar karıştırınız.
  3. Yuvarlak çıkabilen bir tart kabına veya yuvarlak yüksek kenarlı borcama kaşığın tersi ile bastırarak eşit hizada yayınız.Buzdolabında bekletiniz.
  4. Cheese cake poşetini 2,5 su bardağı soğuk süt le beraber 5 dakika mikserde çırpınız.
  5. İçerisine yoğurdu ekleyip tekrar mikserin düşük ayarında çırpınız.
  6. Büsküvi tabanının üzerine yayınız.
  7. Soğutulan bal kabağı püresinide üzerine spatul ile yayınız.
  8. Cevizlerle üzerini süsleyiniz.
  9. Buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra servis yapınız.
PÜF
Balkabağı püresini hazırlarken suyu nu kontrol ediniz.Bazı kabaklar su salabilir.Püre yapmadan suyunu süzmenizi öneririm.
NOT
Jelatin pasta malzemeleri satılan yerlerde veya aktarlarda bulunuyor.Jelatin yerine bir kaşık nişasta ile kıvamı hazırlayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder