13 Ocak 2016 Çarşamba

PAZI KAYGANASI / KARADENİZ

Bu gün kardeşimin çay sofrasında Karadeniz yemekleri vardı.Pazı kayga tarifini bir arkadaşı vermiş .gerçekten çok lezzetliydi.Pazı ağırlıklı ama içerisinde taze nane,dereotu ,maydanoz ve taze soğan  varmış.


MALZEMELER
  • 1 bağ pazı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet taze nane
  • 8- 10 adet taze soğan
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
  1. Yeşillikleri bol suda iyice yıkadıktan sonra süzgeçde bekletiniz.
  2. Yeşillikleri incecik kıyınız.Biraz tuzla ovduktan sonra elinizle iyice suyunu sıkınız.
  3. Geniş bir kabın içerisinde yumurtaları çatalla çırpınız.İçerisine yeşillikleri ve mısır ununu ekleyip karıştırınız.Baharatlarını da ekledikten sonra geniş bir yapışmaz tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırınız.
  4. İçerisine karışımı sıkıca yerleştiriniz.(Kaşığın tersi ile)Kısık ateşde çevire çevire pişiriniz.Bir yüzü piştikten sonra diğer yüzünü tabakla çevirip pişiriniz.
  5. Balık yemeklerinin yanında veya sade olarak servis yapınız.
  6. Afiyet olsun
PÜF
Mücver gibi sulu kıvamdan daha katı bir bulamaç hazırlayız.Gerekirse un ekleyiniz.

NOT
Karadeniz'de bazı yerlerde içerisine bir kaç tane kılçıksız hamside eklenir.Bu gün kardeşimin masasında hamsili pilav ,kaygana,mısır ekmeği ,fasulye turşu kavurması ve tatlı olarakta bal kabağı tatlısı vardı. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder