11 Mart 2016 Cuma

ISPANAKLI YUMURTALI BÖREK


 Ispanağı bol suda bir kaç kez yıkadıktan sonra süzgece alınız.Yemeklik doğranan soğanları yağda kavurunuz.Üzerine ince kıyılmış ıspanakları ve baharatlarını ekleyiniz.Kısık ateşde 5 dakika ağzı kapalı pişiriniz.Üzerine yumurtaları kırıp karıştırınız.
Süt ile yağ karışımından sos hazırlayınız.

MALZEMELER
  • 3 adet yufka 
  • 1/2 kilo ıspanak
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz ,karabiber ,pul biber
SOS MALZEMELERİ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için susam ve çörekotu

YAPILIŞI
  1. Yufkaları tencere çapında kesiniz.( bir adet yufkadan 3 adet daire kesiniz )
  2. Yufkaları kağıt serili fırın tepsisine aralarına sos sürerek kat kat yayınız.Her üç yufkadan sonra arasına ıspanaklı içten yayınız.
  3. Üzerine susam ve çörekotu serpiştiriniz.
  4. Önceden 180 derece ısıtılan fırında kızarana kadar pişiriniz.
  5. Çay veya ayranla servis yapınız.
  6. Afiyet olsun
NOT
Tencereyi yufkanın üzerine koyup tabanından bıçakla daire kesiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder