Ispanağı bol suda bir kaç kez yıkadıktan sonra süzgece alınız.Yemeklik doğranan soğanları yağda kavurunuz.Üzerine ince kıyılmış ıspanakları ve baharatlarını ekleyiniz.Kısık ateşde 5 dakika ağzı kapalı pişiriniz.Üzerine yumurtaları kırıp karıştırınız.
Süt ile yağ karışımından sos hazırlayınız.
MALZEMELER
- 3 adet yufka
- 1/2 kilo ıspanak
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz ,karabiber ,pul biber
SOS MALZEMELERİ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için susam ve çörekotu
YAPILIŞI
- Yufkaları tencere çapında kesiniz.( bir adet yufkadan 3 adet daire kesiniz )
- Yufkaları kağıt serili fırın tepsisine aralarına sos sürerek kat kat yayınız.Her üç yufkadan sonra arasına ıspanaklı içten yayınız.
- Üzerine susam ve çörekotu serpiştiriniz.
- Önceden 180 derece ısıtılan fırında kızarana kadar pişiriniz.
- Çay veya ayranla servis yapınız.
- Afiyet olsun
NOT
Tencereyi yufkanın üzerine koyup tabanından bıçakla daire kesiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder