11 Mart 2016 Cuma

SULU KÖFTE

Unutulan yemek olan sulu köfte bana çocukluğumu hatırlatır.TV deki yemek proğramlarının fazlalaşması sonucunda artık değişik tarifler deneniyor.Ben de  bloğumu zenginleştirmek adına aynı yemekleri pişirmiyorum açıkcası,




MALZEMELER

  • 300 gr dana kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu pirinç
  • karabiber ,tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta boy patates
YAPILIŞI
  1. Kıymayı derin bir cam kaseye alınız.İçerisine rendelenmiş kuru soğan,yıkanmiş pirinç ve baharatlarla yoğurunuz.Avuç içerisinde yuvarlayarak misket büyüklüğünde köfteler yapınız. Üzerini kapatıp buzdolabında dinlendiriniz.
  2. Bu arada patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayınız.
  3. Tencere içerisinde tereyağını eritiniz..İçerisine salçayı ekleyip karıştırınız.Elde edilen sosun üzerine 2 su bardağı sıcak su ve tuzunu ekledikten sonra patatesleri ve köfteleri içerisine bırakınız. Kısık ateşde 15  dakika pişiriniz.Altını kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapınız.
  4. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.