3 Eylül 2016 Cumartesi

Köfteli Bamya Yemeği

Bu gün Yalıkavak pazarından aldığım Bodrum bamyası nı hemen temizledim.Genellikle tavuk eti ile yaptığım bu yemeği küçük köfteciklerle denedim.İnanılmaz lezzet de oldu .


MALZEMELER

  • 500 gr taze bamya
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 100 gr dana kıyma
  • Tuz , karabiber
YAPILIŞI

  1. Bamyalarin baş kısımlarını keskin bıçakla koni şeklini bozmadan temizleyiniz.(ince zar şeklinde alanız)
  2. Bol suda yikadiktan sonra süzgeçte bekletiniz.
  3. Soğanı Yemeklik doğrayınız.Tencerede yağla beraber 5 dakika kavurduktan sonra domates rendesi ve salcayı ekleyiniz.
  4. Süzülen bamyaları ve 3 bardak su ve limon suyunu  ve tuzunu da ekledip tencerenin kapağını kapatınız.Harlı ateşde buharı çıkınca kısık ateşte 10 dakika pişirıniz.
  5. Bu arada kıyma tuz ve karabiberle yoğurulur.Geniş tabağa bir yemek kaşığı un yayılır.Misket şeklinde yapılan köfteler unun içerisinde yuvarlanarak una bulanır.
  6. Yemeğin içerisine yavaşca bırakılır.
  7. Köfteler lede 10 dakika pişirilir.
  8. Yanında pirinç pilavı ve cacık çok yakışıyor.
  9. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
Püf
Bamyayı ayiklarken başlarını kalın alırsanız bamya sıvısı yemekte sümükümsü bir katman yapacaktır.Bıçak ucuyla ince olarak alınız.