6 Ekim 2016 Perşembe

ŞEFTALİLİ KEK

Değişik ve lezzetli bir kek tarifi ile sizlere merhaba



MALZEMELER 
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 adet şeftali ve 2 yemek kaşığı esmer şeker veya beyaz şeker.

YAPILIŞİ
  1. Derin bir cam kapta yumurtaları şekerle beraber mikser yardımıyla 5 dakika çırpınız
  2. İçerisine zeytinyağı,süt ve limon kabuğunu ekleyip karıştiriniz.
  3. Un ,kabartma tozu ve vanilya yı ekleyiniz.Homojen karışım elde edene kadar karıştırmaya devam ediniz.
  4. Dikdörtgen borcamin her tarafını yağlayınız.Dibine yağlı kağıt kesip üzerini yağlayınız.2 yemek kaşığı esmer şeker döküp kabukları doğranmış seftali dilimlerini boşluk bırakmadan sıralayınız.
  5. Üzerine katı keki yavaşca boşaltınız.
  6. Önceden 160 derece ısıtılan fırında 30 dakika pisiriniz.
  7. Kek iyice soğuduktan sonra ters çevirip üzerindeki kağıdı alınız.
  8. Dilimleyip servis yapınız
  9. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Şeftali dilimleri çok ince kesilmeli ve kek katı olmalı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder