MALZEMELER
- 3 adet yumurta sayısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 6 yemek kaşığı erimiş tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 3 su bardağı dolusu elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- Bir cimdik tuz
YAPILIŞI
- Cam kabın içerisine,yumurta sarısı,erimiş tereyağı,toz şeker ve sütü alıp karıştırınız.
- İçerisine portakal kabuğu ve kabartma tozu ekledikten sonra unu karıştırarak ekleyiniz.Ele yapışmayan kurabiye olana kadar un ekleyiniz.
- Hamuru buzdolabında 20 dakika üzerini kapatarak dinlendiriniz
- Dinlenen hamurdan ceviz büyuklüğünde parçalar koparıp avuç içerisinde yuvarladiktan sonra bir yüzünü yumurta akına sonra da toz şekere batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- Önceden 180 derece ısıtılan fırında 20, 25 dakika pişirilir.
- Çayın yanında harika bir lezzet
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder