8 Ocak 2017 Pazar

DEREOTLU ÇEŞİTLİ POĞAÇA

Dereotlu poğaça yı çeşitli şekillerde denedim.Mayasız olan poğaça bir kaç gün Bayatlamadan tüketiliyor.








MALZEMELER

  • 1 adet yumurta
  • 1 ,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 5 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı rendelenmiş peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
YAPILIŞI
  1. Yumurtanın sarısını ve akını ayırınız  Büyük cam kabın içerisine yumurta akı ,tuz,ince kıyılmış dereotu ,yoğurt,yağ ve sirke ile kabartma tuzunu ekleyip karıştırınız.
  2. Unu karışıma ekleyip ele yapışmayan hamur elde ediniz
  3. Mandalina büyüklüğünde ki bezeleri avuç içinde açıp içerisine malzemeyi ekleyip çeşitli şekillerde poğacalar yapınız.Ben gül görünümünde de yaptım
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayınız.
  5. Üzerine yumurta sarısına bir çay kaşığı zeytinyağı  ile karıştırıp fırça ile sürünüz.
  6. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 20 -25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriniz.
  7. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.

1 yorum: