8 Ocak 2017 Pazar

DEREOTLU ÇEŞİTLİ POĞAÇA

Dereotlu poğaça yı çeşitli şekillerde denedim.Mayasız olan poğaça bir kaç gün Bayatlamadan tüketiliyor.








MALZEMELER

  • 1 adet yumurta
  • 100 g erimiş tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 100 g kaşar rendesi
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı dolusu karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
  1. Yumurtanın sarısını ve akını ayırınız  Büyük cam kabın içerisine yumurta akı ve  tüm malzemeleri alıp homojen şekilde yoğurunuz.
  2. Şekildeki görünümde poğaçalar yapınız.Ben gül görünümünde de yaptım
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayınız.
  4. Üzerine yumurta sarısı nı 1 çay kaşığı su ile sulandırıp  fırça ile sürünüz.
  5. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 20 -25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriniz.
  6. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Semihalciğim harika görünüyorlar canım. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil