25 Ocak 2017 Çarşamba

KAYPANCAK (BAFRA YÖRESİ)


Kaypancak Bafra /Samsun yöresinde yapılır.Evlerde hazırlanan yumurtalı hamur üçgen kesilir.Taze olarak haşlanır  ve sarımsaklı yoğurdun üzerine salçalı kıymalı sosla servis edilir.Ben pratik yolunu tercih ettim.Yufka satan dükkandan üçgen kesilmiş makarna ile hazırladım.





MALZEMELER (4 kişilik)

  • 500 g kaypancak(üçgen kesilmiş hamur)
  • 5 su bardağı sıcak su
SOS MALZEMESİ
  • 300 g kıyma
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber ,tuz ve pulbiber 
Serviste bir kase sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI
  1. Soğanları Yemeklik doğrayınız.
  2. Tereyağını tavada eritip soğanları kavurduktan sonra kıymayı ekleyiniz.
  3. Kıyma ile soğan kavrulduktan sonra salça ve tuz ile birlikte baharatlarını ekleyiniz.
  4. Sıcak suyu  tencerede kaynatınız.İçerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve kaypancak ları atıp 8 dakika ağzı açık harlı ateşde pişiriniz.
  5. Tabaklara iki kepçe sulu kaypancak ları alıp üzerine 2 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt koyup en üstüne 3 yemek kaşığı kıymalı sos ile beraber servis yapınız.Yanında turşu çok yakışır
  6. Yemeğin üzerine kabak tatlısını unutmayınız
  7. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder