25 Ocak 2017 Çarşamba

BEYAZ LAHANA NASIL HAŞLANIR

Beyaz lahanadan yapılan kıymalı ve zeytinyağlı dolmaya bayılırım.Ancak lahana yaprağını haşlama ve sarmak zor gelir bana.Senede bir gün bu zahmete katlaniyorum.Benim gibi zorlananlara kolaylık sağlamak için sizlerle paylaşıyorum.
PÜF
Orta boy gevşek lahana satın alınız.



Kök kısmını bıçakla derin daire şeklinde kesiniz

Büyük tencerenin yarısına kadar su koyup kaynatınız.İçerisine tuz koyduktan sonra lahananın kök kısmı alta gelecek şekilde tencerede 5 dakika tutunuz.Diğer tarafınıda 5 dakika haşladıktan sonra süzgeçte üzerine soğuk su tutunuz.

Yumuşayan yaprakların damarlarını bıçakla kesip dört parmak genişliginde sarmalik yapraklar kesiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder