4 Şubat 2017 Cumartesi

TAHİN VE FINDIKLI KURABİYE
















MALZEMELER

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 1 kahve fincanı tahin
  • 2 su bardağı elenmiş un(ele yapışmayan hamur elde edene kadar un ekleyebilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı kabartma tuzu
YAPILIŞI
  1. Fındık içlerini blenderdan geçiriniz.
  2. Tahin ,zeytinyağı ,fındık içi ve pudra şekerini karıştırınız
  3. İçerisine un,kabartma tozu ekleyip yoğurunuz
  4. Ceviz büyüklüğünde toplar yaptıktan sonra fırın kağıdı serili tepsiye diziniz
  5. Önceden ısıtılan  170 derecelik fırında 20 -25 dakika pişiriniz.
  6. Kıyır kıyır ağızda dağılan kurabiyeyi çayla beraber servis yapınız.
  7. Afiyet olsun.
NOT:
Fırında üzeri pembe olunca alınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder